Živeti zdravo, živeti z naravo

Hrana je eden od glavnih virov življenja, je energija, ki vsakodnevno vpliva na naše počutje, dolgoročno pa sooblikuje našo fizično podobo in zdravje. Čeprav vse to že dobro vemo, je hiter narek sodobnega življenjskega tempa pogosto izgovor, da izbiro in pripravo hrane prepuščamo naključju. Zavedanje je korak, s katerim lahko storimo največ. Spoznajte pomen energijsko ter hranilno bogate hrane, odkrijte svoje potrebe in oboje združite v simbiozi zdravega vsakdana.

Ko izberemo ekološko pridelano hrano, izberemo celovit okus in polno vrednost živil. Pridelava ekološke hrane temelji na spoštovanju do človeka in okolja, saj so njene metode popolnoma naravne. Takšna pridelava namreč ne dovoljuje uporabe kemičnih sredstev, sintetičnih dodatkov in gensko spremenjenih organizmov. Prav to pa je razlog, da je vsa ekološko pridobljena hrana popolnoma zdrava.

Blagodejen vpliv na naše zdravje ima tudi superhrana. Slednja zaradi visoke vsebnosti številnih hranljivih in krepčilnih snovi poskrbi za dobro vitalnost, spodbuja delovanje imunskega sistema, pomaga pa tudi pri razstrupljanju in čiščenju telesa. Določena živila, ki jih označujemo pod imenom superhrana, imajo celo podoben vpliv kot lekarniška zdravila.

Vse naštete vrste hrane so že več kot pol stoletja sestavni del jedilnikov veganov po vsem svetu. Ti skrbijo, da poleg prehrane njihov celotni življenjski slog izključuje izdelke živalskega izvora. Veganstvo nas uči zdravega načina prehranjevanja in etičnega odnosa do vsega živega, prav tako pa postavlja temelj prihodnosti za naslednje generacije. 

Spoznajte se z dvema našima knjigama, ki vsebujeta izključno veganske recepte.  


 

 


Novejša objava